Docent

“Mijn passie voor lesgeven is geboren in de tijd dat ikzelf studeerde op de MusicAllfactory in Tilburg. De bevlogenheid van het hele docententeam en de grote deskundigheid waarmee ik ben gecoached, is een blijvende inspiratiebron voor mezelf. In die tijd is de zangeres in mij opgestaan. Toen raakte ik gefascineerd door de mogelijkheden van zangtechniek. Ik kwam in contact met Edward Hoepelman en zijn lessen brachten mijn ontwikkeling in een stroomversnelling. Dat ik vervolgens zelf als docent ben gaan werken heb ik dan ook aan deze docenten te danken, die mij het vertrouwen en de mogelijkheden hebben gegeven om deze uitdaging aan te gaan.”
 
Het is inmiddels ruim 10 jaar geleden dat Katrien eerste zangles gaf. Met veel plezier kijkt ze terug op de periode dat ze als zangdocente verbonden was aan de MusicAllfactory voor volwassenen in Tilburg en de Koningstheateracademie in Den Bosch.
Sinds 2002 is Katrien verbonden aan de Fontys Hogeschool voor de kunsten als hoofdvakdocent zang en zangtechniek voor de afdeling Muziektheater en Zang Licht.

Docent

Fontys Hogeschool voor de Kunsten

Sinds 2002 is Katrien als hoofdvak docente zang verbonden aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten.
 
Academie voor Muziek- en Musicaltheater
Zij vormt samen met Edward Hoepelman, Ivar Costenoble en Ingrid Zeegers het docententeam voor de afdeling Muziektheater. Katrien geeft hoofdvak zang aan studenten van de vooropleiding, 1e en 2e jaar en masters. Daarnaast geeft zij groepslessen zangtechniek voor de 1e, 2e en 3e jaars studenten.
 
Conservatorium
Katrien geeft individuele zangtechnieklessen aan studenten van de afdeling Zang Licht van het conservatorium. Voor deze afdeling werkt zij samen met hoofdvakdocente Paulien van Schaik en Ingrid Zeegers die ook lessen zangtechniek geeft.

Fontys Hogeschool voor de Kunsten

Vocal coaching bij musicalproducties

Vanaf 17 september speelt in het Eftelingtheater Sprookjesboom de Musical, een wonderlijk muziekfeest. Katrien is als vocal coach bij de productie werkzaam.

De Sprookjesmusical Klaas Vaak komt dit seizoen terug in het theater, de voorstelling gaat op tournee door Nederland en Vlaanderen, vanaf 11 oktober 2014 te zien! Katrien zal de productie weer als vocal coach ondersteunen.

Katrien was eerder werkzaam als vocal coach bij diverse musicals van Efteling Theaterproducties:

Sprookjesboom een Gi-ga-gantisch avontuur tournee 2013/2014
Sprookjesmusical Klaas Vaak 2013/2014
Sprookjesboom een Gi-ga-gantisch avontuur 2012/2013
Sprookjesboom de Musical tournee 2010/2011

Vocal coaching bij musicalproducties

Individuele vocal coaching

Katrien geeft individuele zanglessen aan gevorderde zangers en professionals.
 
Daarnaast geeft Katrien workshops aan groepen zangers of solisten. De workshops zijn gericht zijn op zangtechniek en muzikale frasering.

Individuele vocal coaching