Biografie

Katrien groeide op in Brabant in een klein dorpje. Als kind is Katrien dol op dansen en gaat op klassiek ballet. Daar kan ze helemaal in opgaan en dit blijft jarenlang haar grote passie. Ook het plezier in muziek is al vroeg aanwezig, Katrien zingt bij een kinderkoor en gaat op muziekles.
Ze leert pianospelen. Na een paar jaar pianoles stapt ze over op gitaar en ontdekt ze ook het spelen van akkoorden. Daarmee kan ze zichzelf begeleiden en al snel ontdekt Katrien hoe ze dit ook op de piano kan. Het kinderkoor wordt een jongerenkoor en daar rolt dan weer haar eerste bandervaring uit.

Toch is de studiekeuze voor Katrien niet makkelijk. Na een poosje overwegen kiest ze voor de richting Muziektherapie en vertrekt daarvoor naar Amersfoort. Naast haar studie neemt Katrien zangles bij mezzosopraan Paulien Verburg.

Ze vindt na haar studie een baan bij de GGZ Midden Brabant en verhuist weer terug naar Brabant. Ze werkt met mensen met allerlei psychische en psychiatrische problemen en gebruikt daarbij het samen muziek maken als middel om aan behandeldoelen te werken. Ze gaat weer dansen en neemt zangles bij Harry Ruijl. Ze maakt kennis met close harmony bij vocal groep Kluster.

In 1996 wordt Katrien aangenomen bij de MusicAllfactory en daar vindt ze alle deskundigheid om zich verder te ontwikkelen. Pas dan wordt het ‘serious business’ met dat zingen, de kriebels om op het podium te staan komen in alle hevigheid opzetten. In de jaren die volgen neemt de muziek stap voor stap een steeds prominentere rol in haar leven. Er komen allerlei projecten, bands en samenwerkingsvormen. Zo richt ze met drie medestudenten de vrouwenformatie Straight Curls op, maakt in 2000 een eigen solovoorstelling ‘Lily van Dalen wacht op antwoord en vormt samen met Edit Bartos en Judith Schut het trio ‘Sister Swing’ waarmee ze een ode brengt aan muziek uit de ’40 en ‘50er jaren.

Nadat Katrien de MusicAllfactory succesvol heeft afgerond komen ook al snel de eerste zangleerlingen. In 2001 vervolgt Katrien haar zangstudie als contractstudent aan het Brabants Conservatorium en wordt zij gevraagd om les te komen geven aan de Koningstheateracademie in
Den Bosch. Dan krijgt Katrien de kans om als zangdocente samen te gaan werken met Edward Hoepelman op de MusicAllfactory voor volwassenen. In 2002 zegt Katrien de muziektherapie vaarwel en kiest ze definitief voor de muziek, zowel op de planken als in het leslokaal. Sindsdien is Katrien als zangpedagoge verbonden aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten.

Hieronder vind u de CV van Katrien Verheijden
CV Katrien Verheijden